Zivilcourage

Aktuelles ·  · 04.05.2017 ·

Foto: Vladimír Čičmanec

Was eine junge Pfadfinderin aus Tschechien bewegen kann!
Medien von überall auf der Welt berichten von der 16-jährigen Lucie und ihren Pfadfinderfreunden aus Brünn, die sich bei einer 1. Mai Demonstration friedlich gegen Neo-Nazis stark machen. Auch von uns: Respekt!

Petr Vaněk, der Pressesprecher der tschechischen Pfadfinder sagt dazu:
“We are happy to see this kind of action from young people in scouting since it shows scouts’ appreciation of respect of diversity and peaceful cooperation and at the same time the condemnation of hatred,” Vaněk told the Daily Dot. “We believe this picture belongs to some of the best demonstrations of what role scouting plays in the life of a young person, leading them to not only be better people, but empowering them to stand up to protect the values scouting is based on around the world.” (dailydot.com)

Mehr dazu:
WOSM Facebook